İşkur İşbaşı Eğitim Programı Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Başlıklar
- 1 İşkur İşbaşı Eğitim Programı Hakkında Bilmeniz Gerekenler
İşkur İşbaşı Eğitim Programı Hakkında Bilmeniz Gerekenler
İşkur iş başı eğitim programı; kuruma kayıtlı işsizlerin, kuruma kayıtlı işyerlerinde, sahip oldukları mesleki bilgileri uygulamalı olarak pekiştirmeleri, iş ve üretime yardımcı olmaları için tasarlanmış bir programdır. Bu tür eğitim, çalışanların işyerlerinde kendilerine sunulan kaynakları kullanmalarını içerir ve günlük çalışma ortamlarına entegre olurken öğrenmelerine olanak tanır. Programın temel amacı mesleki deneyimi ve iş tecrübesi olmayan kişileri mesleki deneyim kazandırarak, kişilerin ve işyerlerin istihdamını arttırmaktır.
İşkur İşbaşı Eğitim Programın kursiyer ve işveren için avantajları;
- Kursiyerlerin becerilerini zenginleştirerek çalışanlarını profesyonel olarak daha kapsamlı olmalarına yardımcı olur.
- İşkur İşbaşı Eğitim Programı, pahalı olmayan bir mesleki gelişim aracıdır. Uygulamalı öğrenme, uzmanlık geliştirmenin en iyi yollarından biridir.
- İşveren de bütçesinde bir gider kalemi oluşturmadan devletin sağladığı bu işbaşı eğitim programı teşvikinden yaralanabilir.
- İşverenin büyümesine katkıda bulunur, geniş kapsamlı kurs alan çalışanların, iş yerinde daha verimli çalışmasına yardımcı olabilir.
İşkur İşbaşı Eğitimi Programına Nasıl Başvurulur?
İşveren;
Eğitim Programı başlatabilmek için öncelikle bağlı olunan İŞKUR’a teslim etmek üzere;
- Talep dilekçesi,
- İşveren taahhütnamesi,
- Ön talep Formu,
- Ticaret Sicil Gazetesi, Vergi Levhası, Faaliyet Belgesi,
- Son 3 aylık sigortalı hizmet listesi,
- Şirket yetkilisine ait imza sirküleri evrakları en güncel halleri ile hazırlanır.
Kursiyer;
- Kimlik fotokopisi,
- Diploma fotokopisi öğrenci ise öğrenci belgesi,
- Vesikalık fotoğrafı,
- Aldığı mesleki eğitim tehlikeli ise tehlikeli işlerde çalışabilir sağlık raporu,
- Staj kapsamı olarak alınacaksa, üniversiteden zorunlu staj yaptıklarına dair belge,
- SGK ya da e-devlet’ten hizmet dökümü çıktısı,
Evrakların incelenmesin sonrasında programın başlangıç tarihi belirlenir. Belirli tarih verildikten sonra Kursiyer-İşveren-İŞKUR arasında toplu bir sözleşme imzalanıp onaylanır ve program başlatılır.
İşkur İşbaşı Eğitimi Programında Hangi Meslekler Var?
Bilişim alanı bütün dünyada hızla büyüyen sektörlerden biridir. Milli İstihdam Seferberliği ’ne bağlı olarak Türkiye İş Kurumu, geleceğin meslekleri olarak adlandırılan Dijital Mesleklerde genç adayların yetiştirilmesi amacıyla, “Dijital Odaklı İşbaşı Eğitim Programları” tasarlanmıştır.
Dijital Ekonominin İhtiyaçlarını Karşılayacak Nitelikli İşgücünün Yetiştirilmesine imkân vererek gençlerin katılımları öngörülmüştür. 18-29 yaş aralığındaki genç işsizlerin katılacağı “Dijital Odaklı İşbaşı Eğitim Programı”, 9 aya kadar düzenlenecektir.
- Bilgi Güvenlik Uzmanı,
- Endüstriyel Robot Programcısı,
- Yazılım Geliştiricisi,
- Sosyal Medya Uzmanı,
- Uygulama Programcısı,
- Veri Tabanı Analisti,
- Animasyon Programcısı,
- Kurumsal Kaynak Planlama Uzmanı vb.
İşkur İşbaşı Eğitimi Programına Kimler Başvurabilir?
İşkur İşbaşı eğitim programı için katılımcı adaylarının;
- İş ve İşçi Bulma Kurumuna (İŞKUR) kayıtlı işsiz olmaları,
- 15 yaşını doldurmuş olmaları,
- İşverenin kan bağı ile veya akrabalık yolu ile yakını olunmaması ve eşi olmamaları,
- İşkur İşbaşı eğitim programına başvuru yapan işverenin son 3 ay içerisinde işçisi olmaması,
- Emekli olmaması.
Bu gerekli şartların sağlanması durumunda adaylar başvurularını tamamlayacaktır.
SGK teşvik danışmanlığı kapsamında güncel SGK İşkur teşvikleri nelerdir? konusu hakkında daha fazla bilgi almak için www.istanbulaudit.com.tr/sgk-iskur-tesvikleri-nelerdir adresini hemen ziyaret edebilirsiniz.
İşkur İşbaşı Eğitimi Programı Süresince Sigorta Yatıyor Mu?
İşkur İşbaşı Eğitim programı süresince; İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigortası ile Genel Sağlık Sigortası İŞKUR tarafından karşılanır. Bununla beraber kursiyerin bakmakla yükümlü olduğu kişiler de eğitim süresince sağlık hizmetlerinden faydalanabilir.
İşkur İşbaşı Eğitimi Programı Süresince Alınan Maaş Ne Kadar?
İşkur İşbaşı Eğitim Programı Kursiyerler için; 2021 yılı için günlük 108,68 TL harcırah ödenir. Ödeme ücreti, kursiyerin öğrenci olması halinde 81,51 TL, işsizlik maaşı alıyorsa 54,34 TL olarak hesaplanır. İşsizlik maaşı alan bir kişi; programa dâhil olduğu takdirde işsizlik maaşı kesilmeyecektir, bu maaşa ilave olarak işe geldiği gün sayısı x 54,34 TL bir ücret hak etmiş olacaktır.
İş stratejinizi doğrulamak, hedeflerinize ulaşmak, ihtiyacınız olanı belirlemek için profesyonel bir ekipten yardım isteyin!.. Yeni bir iş bulmak, mevcut pozisyonunuzda ilerlemek ya da yeni yollar keşfetmek istiyorsanız, güçlü ekimiz isteklerinizi bir sonraki seviyeye taşımanıza yardımcı olur.
Siz de İşkur İşbaşı Eğitim Programı için profesyonel yardım almak istiyorsanız Sgk teşvik danışmanlık firması olan İstanbul Audit ile hemen https://www.istanbulaudit.com.tr/ adresinden iletişime geçebilirsiniz.